دیپلم مدیریت خانواده

مدیریت و برنامه‌ریزی امور خانواده مجموعه‌ای است از فن و هنر خانه‌داری كه هنرجو تا حدودی با مطالب و مسائل مختلف زندگی آشنا می‌شود. نکته‌هایی از مباحث زندگی تحت عنوان مدیریت خانواده بيان شده است و سعی بر آن بوده كه پی‌ریزی یک زندگی موفق در امور خانه‌داری كه بنای تحکیم خانواده را دربردارد آموزش داده شود. فراگیری مطالب اين رشته موجب حفظ و حراست ارزش‌های جامعه و شایستگی برای سازندگی درخور شخصیت والای انسانی را شکل خواهد داد.
این رشته یکی از رشته‌های نوین و پرجاذبه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش می‌باشد ومطالبی را در موارد گوناگون دانش زندگی ارائه می‌نماید. این مجموعه از اصولی سخن می‌گوید که در افزایش بهره‌وری و رضایت یک زندگی پایدار تاثیر شایان توجهی دارد و با بهره‌گیری از آن ضمن دستیابی به قله‌های موفقیت آمیز یک زندگی ایده آل می‌تواند زمینه‌های مختلف شغلی را در این راستا ایجاد نماید.
برای داشتن خانواده سالم و توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور بدست آوردن مهارت‌های لازم، مدیریت و برنامه‌ریزی خانواده نقش به‌سزائی خواهد داشت. مهارت مدیریت و برنامه‌ریزی خانواده در شاخه کار و دانش با افزایش توان‌مندی بانوان در خصوص برنامه‌ریزی امور خانواده، خود اشتغالی و تاسیس کارگاه‌های خانگی، افزایش خود اتکائی و اعتماد به نفس و ارتقای سطح سلامت خانواده از اهمیت خاصی برخورد دار است. رشته مدیریت و برنامه‌ریزی امور خانواده دارای برنامه‌ی درسی است که برای تربیت نیروی انسانی شایسته به عنوان مدیر خانواده و یا مادران آینده جامعه برنامه‌ریزی و سازماندهی شده است. ایجاد مهارت‌های پذیرش مسئولیت و اعمال اصول مدیریت در تصمیم‌گیری‌ها و احساس مسئولیت‌ها و مشارکت در حل مشکلات خانوادگی خویش و کمک به سایر خانواده‎ها و مشاوره با آنان به نحو شایسته می‌تواند از اهداف این رشته باشد.
هنرجو درپایان دوره موفق به اخذ مهارت‌های دیپلم مدیریت خانواده خواهد شد. مهارت‌های مدیریت خانواده از رشته‌های مهارتی شاخه کار و دانش می باشد که دارای دروس مهارتی هنر در خانواده ۱۵ واحد، مهارت‌های سالم زیستن مقدماتی ۶/۵ واحد، برنامه‌ریزی امورخانواده ۷ واحد، مهارت سالم زیستن و پیشرفته ۵/۵ واحد و دورس اختیاری کارآفرینی، شیرینی‌پزی‌های خشک ۳ واحد، کیک ساز و ترساز ۲/۵ واحد، روانشناسی رشد ۲/۵ واحد، جمعا به میزان ۴۲/۵ واحد درسی می باشد که جهت صدور دیپلم مورد استفاده قرار می‌گیرند.
افرادی که تاکنون موفق به اخذ دیپلم رسمی آموزش و پرورش نشده‌اند، می‌توانند با گذراندن ۵۴ واحد عمومی مدرسه و ۴۲/۵ واحد مهارتی موفق به اخذ دیپلم شده و بدون نیاز به پیش‌دانشگاهی وارد دانشگاه شده و به آسانی ادامه تحصیل دهند.
این افراد بدون گذراندن آزمون سراسری می توانند در آزمون دانشگاه آزاد اسلامی شركت كرده و پس از دوره كاردانی پیوسته ادامه تحصیل داده و موفق به اخذ مدرك كاردانی شوند.
دانش‌آموختگان این رشته می‌توانند پس از فراغت از تحصیل سرپرستی و مدیریت کارگاه‌های گل‌سازی، طراحی و گل‌آرایی منازل و مجالس، سفره‌ی عقد و... مدیریت فروشگاه‌های گل‌های طبیعی و مصنوعی، مدیریت و سرپرستی سالن‌های آرایش و زیبایی، خیاطی، گل‌دوزی، حاشیه‌دوزی لباس‌ها، مدیریت کارگاه‌های آشپزی و شیرینی‌پزی، پرستاری، نگهداری بیماران و سالمندان، انجام کارهای مدیریتی در کارگاه‌ها و فروشگاه‌ها، مهدکودک‌ها و کودکستان‌ها را به عهده گیرند.‍